Han kom ifrån landet!

En humoresk i sambaformat om att flytta till Göteborg.

Han kom ifrån landet

Originalet ”Moro na Roça” är en klassiker som sjungits av många sambasångare genom decennierna i Rio de Janeiro. Bland annat Clementina de Jesus,Xango da Mangueira, Zeca Pagodinho/Arlindo Cruz och självklart Xande de Pilares, som brukar improvisera verser till refrängen som låten har. Vart han än dyker upp. Finns hur många klipp som helst på You Tube.

Just att improvisera verser med rim är livet för en ”partideiro/versador” i Partido Alto-samban.

I den här svenska versionen improviseras det lite lättsamt om faktumet att flytta till,beskåda och bo kvar i Göteborg… Den spelas i en Partido Alto-stil, som är inspirerad tempomässigt av ”mestre devagar”, Martinho da Vila.

Hoppas det smakar…det är hembakat!  Enjoy! 😉

Samban rullar vidare…på svenska! /Tord Jacobsson 🙂

***

2 svar på “Han kom ifrån landet!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.